Nieuws

RTL gaat kwaliteit videostreamingdienst opschroeven

Gepost op 29 januari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
In tegenstelling tot de publieke omroep is RTL van plan om de kwaliteit van zijn videostreamingdienst omhoog te gooien. Nog dit jaar zullen vanaf RTL XL hd-beelden worden gestreamd, belooft de commerciële omroep.


"We zijn er volop mee bezig", zegt woordvoerster Loes Meys van RTL. De bedoeling is dat RTL XL 'nog dit jaar' hd-beelden zal streamen. "Een exacte datum kunnen we helaas niet geven", aldus Meys. Het is niet bekend welke bitrates en resoluties zullen worden ondersteund. Op dit moment biedt RTL XL enkel sd-kwaliteit aan, al is onduidelijk welke bitrates en resoluteis op dit moment worden aangeboden. De streamingdienst van RTL bevat zowel betaalde als gratis content.

De introductie van hd-streaming bij RTL XL is mede bedoeld voor de introductie van NLZiet, de gemeenschappelijke videostreamingdienst van RTL, de publieke omroep en SBS. NLZiet moet de videostreamingdiensten van die drie bundelen tot één platform, waarbij gebruikers één vast bedrag per maand betalen voor toegang tot alledrie de videostreamingdiensten.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.