Nieuws

Microsoft zet gratis ‘Office Online’ naast Office 365

Gepost op 10 februari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft op een website een dienst met de naam 'Office Online' gezet als gratis dienst naast de betaalde Office 365-pakketten. Daarmee lijkt het softwareconcern de naamsverandering van Office Web Apps in Office Online te bevestigen.


Office Online stelt gebruikers volgens de tabel in staat om samen te werken aan gedeelde projecten en de dienst bestaat uit online versies van Word, Excel, OneNote en PowerPoint, aangevuld met 7GB online opslag. Het gaat daarmee om het huidige Office Web Apps onder een andere naam. Microsoft lijkt de dienst meer naar voren te schuiven als gratis alternatief voor de Office 365-pakketten dan het nu met Office Web Apps doet. Momenteel wordt het meer als dienst voor online opslagdienst SkyDrive gezien. Microsoft heeft de naamsverandering nog niet officieel aangekondigd.

Uit de aanwezigheid van de term O16 in de url maakt ZDNet op dat de naamswijziging onderdeel uitmaakt van een komende Office-update met codenaam Office 16. Daarnaast is meer bekend geworden over OneDrive, de nieuwe naam van SkyDrive. De online opslag krijgt de mogelijkheid mappen te delen met anderen. Daarnaast krijgen gebruikers extra opslag als ze vrienden overhalen de dienst te gebruiken en als ze hun camera's laten syncen met OneDrive, schrijft LiveSide.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Reageren op dit artikel is nog niet mogelijk. Kom later terug!