Nieuws

Eind oktober stopt de verkoop van Windows 7-systemen voor consumenten

Gepost op 15 februari 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Op 31 oktober stopt de verkoop van consumentencomputers met Windows 7, zo heeft Microsoft bepaald. De verkoop stopt daarmee een jaar na het schrappen van de retailversie. Computerfabrikanten kunnen nog wel Windows 7 Professional op zakelijke pc's blijven verkopen.


Microsoft heeft de end-of-sales-datum voor Windows 7 Home Basic, Home Premium en Ultimate op 31 oktober 2014 gezet. Dat betekent dat computerfabrikanten na die datum geen consumentensystemen meer met Windows 7 mogen uitrusten en verkopen.

De retailverkoop werd al op 31 oktober 2013 geschrapt. Voor vrijdag moest de einddatum voor de verkoop van systemen waar Windows 7 op voorgeïnstalleerd stond nog bepaald worden. Sommige bedrijven maken nog gretig gebruik van de mogelijkheid om de voorloper van Windows 8 en 8.1 te installeren, zoals HP. Microsoft maakte onlangs bekend 200 miljoen Windows 8-licenties verkocht te hebben, maar Windows 7 zou ook nog goed verkopen. De algemene ondersteuning van Windows 7, met beveiligings- maar ook andere updates, stopt op 13 januari 2015, maar de uitgebreide ondersteuning, waaronder de noodzakelijke beveiligingsupdates, stopt op 14 januari 2020.

Windows 7 Professional-systemen mogen ook na 31 oktober nog verkocht worden. De reden hiervoor is dat veel bedrijven nog bezig zijn met overstappen naar het besturingssysteem, meldt Microsoft aan ZDNet. Traditioneel zijn bedrijven relatief laat met een overstap naar een nieuw OS, om er zeker van te kunnen zijn dat een migratie geen problemen oplevert.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.