Nieuws

'Microsoft experimenteert met gratis upgrade Windows 8.1 With Bing'

Gepost op 01 maart 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zou van plan zijn om gratis Windows 8.1-updates te verstrekken voor gebruikers van Windows 7. Deze speciale Windows 8.1 With Bing-versie zou het aantal gebruikers van het OS moeten vergroten. Het is nog onduidelijk wat de verschillen met de 'gewone' Windows 8.1 zijn.


Volgens The Verge gaat Microsoft experimenteren met gratis versies van Windows 8.1. Het is ook mogelijk dat gebruikers een klein bedrag moeten betalen, al zijn geen precieze prijzen genoemd. Deze speciale Windows 8.1 With Bing-variant zou beschikbaar komen voor Windows 7-gebruikers: zij kunnen op deze manier gratis of goedkoop upgraden naar Windows 8.1.

ZDNet sprak eerder al over het bestaan van een speciale Bing-versie van Windows 8.1. Volgens de site zouden er kleine verschillen zijn met de gewone versie maar verdere details worden niet genoemd. Het is ook nog niet bekend waarom de merknaam Bing wordt genoemd: in de huidige versie van Windows 8.1 worden Bing-diensten al meegeleverd.

Eerder kwamen al geluiden naar buiten dat Microsoft de licentieprijzen voor fabrikanten van goedkope pc's heeft verlaagd. Dat zou het bedrijf hebben gedaan omdat het Windows 8-besturingssysteem nog niet aanslaat bij het grote publiek. Ook zou het Windows Phone-besturingssysteem goedkoper zijn gemaakt. Mogelijk zouden zelfs gratis versies van het mobiele OS worden overwogen.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.