Nieuws

'Microsoft heeft eerste grote update Windows 8.1 af'

Gepost op 04 maart 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft de 'lente-update' voor Windows 8.1 af. De update, gericht op apparaten zonder touchscreens, heeft de rtm-status. Eerder kwam al naar buiten dat Microsoft de update op 8 april wil uitbrengen.


Nu de update de rtm-status heeft, kunnen fabrikanten hem op apparaten zetten voor verkoop na de release in april. Dat de update klaar is, heeft Microsoft-insider Tom Warren van The Verge van zijn bronnen vernomen. Microsoft zou de update klaar hebben gehad op 21 februari, een paar dagen voordat het Redmondse bedrijf er voor het eerst over sprak.

In de update krijgen apps uit de Windows Store een titelbalk met daarin een knop om ze te minimaliseren of te sluiten. Ook krijgen ze een icoon op de taakbalk van de desktop, waardoor ze zich als reguliere apps gedragen en de twee verschillende 'omgevingen' van Windows 8.1 dichter bij elkaar moeten komen. Bovendien heeft Microsoft een afsluitmenu toegevoegd.

Daarnaast is de geheugenruimte die Windows inneemt verminderd, waardoor fabrikanten apparaten kunnen maken met een werkgeheugen ter grootte van 1GB en opslag ter grootte van 16GB, iets wat goedkopere apparaten mogelijk moet maken.

Tijdens de presentatie van de update maakte Microsoft ook bekend dat het inmiddels 200 miljoen Windows 8-licenties heeft verkocht, anderhalf jaar na zijn introductie. Windows 7 verkocht in de eerste twee jaar 450 miljoen keer.

Plaatje
Reacties op dit artikel (1)
 
Maanmannetje op 04 maart 2014 om 21:54
En er zullen nog vele aanpassingen moeten komen, willen ze de desktop gebruiker willen behouden. Ik was Anti Apple, maar microsoft doet met windows 8 wel heel erg z'n best om mij te laten overstappen.
 

Ook reageren op dit artikel? Klik hier.