Nieuws

NS neemt wifi in de trein over van T-Mobile

Gepost op 31 maart 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
De NS neemt het beheer van de wifi-verbinding in de trein over van T-Mobile. De wijziging gaat officieel dinsdag in. Behalve de naam van het wifi-netwerk in de trein verandert er voor gebruikers vooralsnog helemaal niets.


De wifi-verbinding in de trein heette altijd T-Mobile, maar krijgt nu de naam Wifi In De Trein. In sommige treinstellen heeft de NS het ssid al aangepast, in veel andere treinstellen moet dat nog gebeuren. De wifi-verbinding is verder wel dezelfde: het loopt nog altijd via het 3g-netwerk van T-Mobile en werkt met dezelfde apparatuur.

De naamswijziging is een gevolg van een wijziging in het contract tussen NS en T-Mobile, bevestigt woordvoerder Michael Vos van de provider. "Vanaf dinsdag ligt de volledige verantwoordelijkheid voor wifi in de trein bij de NS en niet meer bij ons." De NS was maandagochtend niet in staat om een reactie te geven.

Vooralsnog verandert er niets, maar dat zal wel mogelijk zijn in de toekomst: NS kan nu bijvoorbeeld andere apparatuur installeren. NS en T-Mobile bieden wifi in de trein nu al enkele jaren aan in vooral intercity's. De wifi-verbinding is gratis, maar mogelijk beperkt. Daarbij mag de NS wel diensten blokkeren om de verbinding voor iedereen beschikbaar te houden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.