Nieuws

Ziggo bevestigt verhogen internetsnelheden per 1 mei

Gepost op 01 april 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Ziggo gaat per 1 mei de internetsnelheden flink verhogen. Dat heeft de provider bevestigd. Wie op 1 mei de hogere snelheden al wil, kan zijn modem resetten. Anders kan het even duren voordat klanten de hogere snelheid hebben.


Ziggo zal vanaf 1 mei op afstand de modems van klanten gaan resetten om de hogere snelheden mogelijk te maken, maar dat proces zal tot acht weken in beslag nemen, zegt de kabelaar. Door het modem te resetten zal de hogere snelheid mogelijk zijn.

Klanten met de goedkoopste abonnementen gaan er relatief het meeste op vooruit: het internet van Z1 en Alles-in-1 Basis zal anderhalf keer zo snel zijn, van 20/2Mbit/s naar 30/3Mbit/s. Ook klanten met Alles-in-1 Plus en Z2 krijgen anderhalf keer zo snel internet, van 60/6 naar 90/9Mbit/s. Klanten met de duurste Z3 en Alles-in-1 Extra-pakketten gaan van 150/15 naar 180/18Mbit/s.

Ziggo zal zich in de loop van het jaar laten overnemen door UPC, als de marktautoriteiten de overname goedkeuren. Na de overname zullen beide providers onder de Ziggo-naam verder gaan en vermoedelijk dezelfde pakketten gaan aanbieden, maar wanneer dat zou moeten gaan gebeuren is onduidelijk. UPC biedt internet met maximaal 200Mbit/s aan, maar de upload bij dat abonnement is een lagere 10Mbit/s. UPC kondigde dinsdag juist een prijsverhoging aan.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.