Nieuws

Microsoft presenteert Windows Phone 8.1

Gepost op 02 april 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft heeft op zijn eigen ontwikkelaarsconferentie Build Windows Phone 8.1 gepresenteerd. De update komt vermoedelijk ergens in de komende maanden naar bestaande toestellen. WP 8.1 bevat veel nieuwe features en interface-elementen.


De meest in het oog springende nieuwe feature is de nieuwe manier van notificaties beheren in het Action Center. Net als Android en iOS krijgt Windows Phone daarvoor een apart gedeelte in de interface dat gebruikers kunnen oproepen om nieuwe en gemiste notificaties te raadplegen door van bovenin het scherm omlaag te vegen.

Een andere belangrijke feature is de nieuwe spraakbediening Cortana. De functie is vergelijkbaar met Siri op de iPhone en Google Now op Android. De spraakassistent vervangt Bing onder de Zoek-knop op Windows Phones. De functie werkt vooralsnog alleen in de Verenigde Staten. Het Verenigd Koninkrijk en China volgen nog in 2014, andere landen komen in 2015. Of Nederland daartussen zit, is onduidelijk.

Cortana heeft een Notebook met onder meer favoriete plaatsen en contactpersonen. Ook kan Cortana informatie uit e-mail halen. Veel van de functionaliteit van Cortana zit ook in Googles concurrent Now

Op het startscherm passen voortaan ook meer live tiles als de gebruiker dat wil; de instellingen daarvoor zitten onder het Thema-submenu in de Instellingen. Ook is er vpn-ondersteuning in de update, een functie waar veel gebruikers al lang om vroegen. Ook kunnen gebruikers e-mails versturen en ontvangen met s/mime.

Ook heeft Microsoft een veegfunctie aan het toetsenbord toegevoegd onder de naam Word Flow. Daarmee kunnen gebruikers woorden typen door van letter naar letter te vegen, zoals ook kan in het Google-toetsenbord voor Android. Word Flow werkt ook in het Nederlands, bevestigt Microsoft.

Daarnaast zit er een nieuwe versie van Internet Explorer in Windows Phone 8.1. Daarin zit onder meer privé-browsen en een reader-modus.

Ook kunnen ontwikkkelaars het lockscreen overnemen om er een eigen interface overheen te leggen. Daarnaast komen er nog talloze kleinere features in de update, zoals de mogelijkheid om achtergronden toe te passen op het startscherm, waarbij de tiles samen de achtergrondafbeelding tonen. Windows Phone 8.1 komt binnen enkele maanden uit, zegt Microsoft. Ontwikkelaars kunnen de sdk woensdag downloaden. De update voor telefoons van ontwikkelaars, via de Preview for Developers-app, komt binnen twee weken uit.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.