Nieuws

Windows 8.1 krijgt in toekomstige update 'klassiek' startmenu terug

Gepost op 03 april 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Windows 8.1 zal in een toekomstige update een nieuw startmenu krijgen dat sterk lijkt op het klassieke startmenu uit eerdere Windows-versies. Daarnaast zal het ook mogelijk worden om Metro-apps binnen een venster te draaien in plaats van enkel fullscreen.


Microsoft maakte niet bekend wanneer de nieuwe features uitgerold zullen worden maar toonde wel beelden van onder andere het nieuwe startmenu. Het gaat om een combinatie van het klassieke menu uit eerdere versies, met een verticaal gesorteerde lijst van applicaties, en de Live Tiles van het startscherm dat met Windows 8 werd geïntroduceerd. Wat dit betekent voor het huidige startmenu van Windows 8.1 is nog niet bekend, maar gezien het feit dat het huidige startscherm goed uit de verf komt op tablets is de kans klein dat Microsoft deze totaal verwijdert.

Naast het nieuwe startmenu is op de beelden ook te zien hoe moderne Windows-apps binnen een venster gedraaid worden terwijl de traditionele desktop zichtbaar is. Door het gebruik van een nieuwe sdk en api's moet het in de toekomst mogelijk worden om dit soort apps op zowel Windows Phone 8.x als Windows 8.x en de Xbox One te draaien. Ontwikkelaars hoeven daarbij maar één codebase te onderhouden die op alle platformen zal functioneren. Microsoft noemt dit 'universal apps'. Makers van zo'n app kunnen ervoor kiezen om de gebruiker maar één keer te laten betalen, waarna de app op meerdere platformen gebruikt kan worden.

Microsoft maakte tijdens de keynote verder nog bekend dat er een speciale versie van Windows in de pijplijn zit die gemaakt is voor the internet of things. Deze zal gratis verspreid worden. Daarnaast werd bekendgemaakt dat fabrikanten van Windows-apparaten met een scherm kleiner dan 9", voortaan geen licentiekosten meer aan Microsoft hoeven te betalen.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.