Nieuws

Microsoft geeft alleen updates aan gebruikers die Windows 8.1 updaten

Gepost op 08 april 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft gaat gebruikers verplichten om Windows 8.1 Update 1 te installeren als zij verdere ondersteuning van de fabrikant willen op Windows 8.1-machines. Wie de update niet installeert, hoeft vanaf volgende maand geen updates meer te verwachten.


Microsoft lijkt voor de harde aanpak te kiezen: gebruikers die de eerste update voor Windows 8.1 niet installeren, zullen geen updates meer ontvangen, schrijft de softwaremaker. "Het is een verplichte update om Windows 8.1 actueel te houden", aldus Microsoft.

Windows 8.1 Update 1 komt dinsdag uit voor alle pc's die Windows 8.1 draaien en brengt de nodige wijzigingen met zich mee. Zo komen gebruikers van desktops en laptops na het opstarten automatisch in de desktopomgeving terecht en kunnen Windows 8-apps uit de Windows Store op de taakbalk worden gepind. Het klassieke startmenu dat Microsoft toonde op ontwikkelaarsconferentie Build zal niet in de update zitten.

De ondersteuning voor Windows 8 stopt eind januari 2016, terwijl de verlengde ondersteuning voor zowel 8 als 8.1 zal eindigen in 2023. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat Microsoft zo kort na de introductie van een update ervoor kiest om geen ondersteuning meer te verlenen aan machines die niet up-to-date zijn.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.