Nieuws

VVD stelt Kamervragen over onbeveiligde FTP-servers

Gepost op 15 mei 2014 door Webmaster. Bron: Security.nl.
De VVD heeft staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie Kamervragen gesteld over een recente uitzending van het Radio 1-programma Reporter waaruit bleek dat er 21.000 onbeveiligde FTP-servers in Nederland zijn.


In sommige gevallen bleken de FTP-servers gevoelige en persoonlijke informatie te bevatten, zoals wachtwoorden, scans van rijbewijzen en paspoorten, salarisadministratie en andere privégegevens.

VVD-Kamerleden Oosten en Dijkhoff willen van Teeven weten of er gevallen bekend zijn waarbij gegevens van slecht beveiligde FTP-servers zijn misbruikt. Ook vragen ze welke (juridische) waarborgen er zijn om de privacygegevens van burgers op FTP-servers te beschermen.

Verder moet Teeven antwoord geven op de vraag welke maatregelen het ministerie en het Nationaal Cyber Security Centrum nemen om burgers en bedrijven tegen misbruik van slecht beveiligde FTP-servers te beschermen en welke verantwoordelijkheden burgers zelf hebben om hardware en software veilig in te richten. De vragen zouden binnen drie weken beantwoord moeten worden.
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.