Nieuws

'Microsoft schakelt Live Tiles-startscherm in toekomstige pc-versie uit'

Gepost op 30 juni 2014 door Webmaster. Bron: Tweakers.net.
Microsoft zou van plan zijn om het startscherm van zijn Modern UI, de omgeving met Live Tiles in Windows 8, in de toekomst standaard uit te schakelen op pc's. De Windows-versie voor apparaten als tablets en hybrides zou de omgeving nog wel tonen.


Dat schrijft Neowin maandag op basis van anonieme bronnen. Die beweren aan de hand van vroege builds van een nieuwe Windows-versie, die vooralsnog bekend staat onder de codenaam Threshold, dat Microsoft het startscherm bij muis- en keyboardgebruikers standaard niet meer toont. Tablet- en hybride-gebruikers zouden Modern UI nog wel krijgen voorgeschoteld, hoewel dit nog niet vast zou staan.

De stap lijkt in lijn te liggen met de koers die Microsoft nu vaart. Het Amerikaanse bedrijf nam met Windows 8.1 Update 1 al voorzichtig afscheid van Modern UI op pc's, nadat gebruikers klaagden over de dubbelzinnigheid van de nieuwe omgeving. Sinds die update kan Windows direct worden opgestart in de desktopomgeving, is de taakbalk voortaan zichtbaar in het Start-menu en is er in apps een titelbalk zichtbaar die de mogelijkheid biedt om door middel van het ouderwetse kruisje het programma af te sluiten.

De techgigant wil tot slot een uitgebreid startmenu herintroduceren. Dat startmenu betreft een combinatie van het klassieke menu van eerdere Windows-versies en een menu met Live Tiles van het Windows 8-startscherm. Volgens de laatste geruchten brengt Microsoft het startmenu pas begin volgend jaar uit. De Windows-ontwikkelaars zouden namelijk willen wachten tot de introductie van Threshold, die omvangrijker zou zijn en voor april 2015 op de agenda staat. Mogelijk komt Threshold beschikbaar als Windows 9.

Plaatje
Reacties op dit artikel (0)
Er zijn nog geen reacties geplaatst. Ben jij de eerste? Klik hier om een reactie te plaatsen.