Welkom gast! Registreren
Security Essentials verslaat McAfee in anti-virustest, Kaspersky beste
#1
Het gratis Microsoft Security Essentials heeft de betaalde Internet Security Suites van Trend Micro en McAfee in een realistische anti-virustest van Dennis Technology Labs verslagen.
Security Essentials kwam de afgelopen maanden vanwege slechte scores bij andere tests regelmatig negatief in het nieuws. Volgens Microsoft werden deze testresultaten veroorzaakt doordat de virusscanner zich vooral richt op echte dreigingen waar gebruikers mee te maken hebben, in plaats van dat er naar de einduitslag van een anti-virustest wordt gekeken. In een nieuwe test van Dennis Technology Labs weet Security Essentials, dat in principe alleen een virusscanner is, de Security Suites van Trend Micro en McAfee achter zich te houden.

Test
De test heeft betrekking op de periode van juli tot en met september en werd op een realistische manier uitgevoerd waarbij er echt gehackte websites werden bezocht die bezoekers via lekken in veel gebruikte programma's probeerden te infecteren. De testcomputer draaide Windows 7 en was opzettelijk van onveilige versies van Adobe Flash Player, Adobe Reader en Java voorzien.

Dennis Technology Labs laat weten dat het de lijst met besmette websites zelf heeft opgesteld en dat de gebruikte websites niet van een anti-virusbedrijf afkomstig zijn, wat de testresultaten zou kunnen beïnvloeden.

Naast het bezoeken van geïnfecteerde websites werd ook gekeken hoe de beveiligingspakketten met legitieme software omgaan. Het komt nog altijd voor dat beveiligingssoftware ten onrechte een legitiem programma blokkeert omdat het denkt dat het met malware is besmet, ook wel een 'false positive' genoemd.

Einduitslag
Aan de hand van de malwaredetectie en omgang met legitieme software werd een einduitslag berekent. Dan blijkt dat Kaspersky bovenaan eindigt. Het beveiligingspakket wist alle malware te stoppen. Security Essentials scoort 82% en presteert daarmee net iets beter dan McAfee Internet Security 2013, dat op 81% uitkomt.

Trend Micro stopt 96% van de malware, maar gaat vaker met legitieme software de fout in. Aangezien Security Essentials hier de hoogste score neerzet, eindigt het uiteindelijk ook boven Trend Micro. Hieronder de einduitslag.

[Afbeelding: 6494]


Gepost op 19 oktober 2013 om 11:32.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)