Welkom gast! Registreren
Ziggo gaat met nieuwe CI+ 1.3-module interactieve diensten naar tv streamen
#1
Ziggo komt met een CI+-module op de markt die toegang moet bieden tot interactieve televisie zonder dat een settopbox is benodigd. De kabelaar streamt daarbij de interface naar de televisie toe. De televisie moet wel geschikt zijn voor de 1.3-versie van de CI+-standaard.
De nieuwe CI+-modules gaan de bestaande 1.2-versies vervangen. De nieuwe modules kunnen de interactieve televisiediensten van Ziggo op televisies die voldoen aan de CI+ 1.3-standaard tonen. Hierdoor is niet langer nodig om deze diensten, waaronder het bekijken van on-demand films en Uitzending Gemist, via een settopbox af te nemen. Ziggo noemt geen adviesprijzen, maar de modules zullen naar verwachting 70 à 80 euro gaan kosten.

Ziggo stelt dat het momenteel televisies van Samsung, Philips en LG heeft gecertificeerd voor de nieuwe CI+-module. Het gaat daarbij om modellen die dit jaar op de markt zijn gekomen. Oudere televisies die door Ziggo zijn gecertificeerd voor een cam-module volgens de CI+ 1.2-standaard zullen niet met de interactieve diensten van de kabelaar werken.

De interactieve televisiediensten van Ziggo zijn gebaseerd op een centrale server en vereisen daarom bij de CI+ 1.3-module een werkende internetverbinding voor het doorgeven van de bediening via de afstandsbediening. De interface, opgebouwd op basis van html5 en css 3, wordt via een 6 megabit met mpeg4 gecomprimeerde dvb-stream naar het toestel gestreamd. Ziggo claimt de eerste kabelaar in de wereld te zijn die deze implementatie van interactieve televisie mogelijk maakt en stelt dat dankzij het cloudgebaseerde softwareupdates veel gemakkelijker zijn uit te rollen. Extra opnamefunctionaliteit is echter niet aanwezig in de 1.3-standaard.

Ziggo stelt dat CI+-modules steeds vaker door consumenten worden gekocht. Momenteel zou de verhouding in de verkoop ten opzichte van settopboxen ongeveer gelijk zijn. Naar verwachting zullen steeds meer televisies, ook in het goedkopere segment, aan de CI+ 1.3-standaard gaan voldoen, waardoor kabelaars aan een breder publiek interactieve televisiediensten kan gaan aanbieden.

[Afbeelding: 1383581108.jpeg]


Gepost op 5 november 2013 om 09:01.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)