Welkom gast! Registreren
Buitenland check
#1
Hallo beste mensen,

Ik maak al een aantal jaar gebruik van deze fantastische applicatie. Helaas is er in de meest recente versie iets voor mij veranderd. Het gebeurt nog wel eens dat ik, als ik vanuit Zweden (waar ik woon) iets op uitzendinggemist.nl wil kijken dat ik de beruchte melding krijg:

Het is niet toegestaan deze uitzending van uw huidige locatie te bekijken.

Voorheen haalde ik deze link dan door de gemistdownloader applicatie en werd het programma probleemloos binnengehaald. Nu echter is dat veranderd. Is dat bewust gedaan en heb ik nu dan gewoon pech of is deze instelling in de meest recente versie niet geupdate? Ik zou het erg jammer vinden om (zoals nu bijvoorbeeld) het praatprogramma rond de Olympische Spelen te moeten missen...

Met dankbare groeten,

Erwin
Antwoord
#2
ff off-topic, maar waarom dan geen schotel?

Als de geoblock met GemistDownloader (ook) niet meer te omzeilen is zou je kunnen denken aan een vpn via een kennis in Nederland?
Antwoord
#3
(15 February 2014, 0:24)Lexzie schreef: ff off-topic, maar waarom dan geen schotel?

Als de geoblock met GemistDownloader (ook) niet meer te omzeilen is zou je kunnen denken aan een vpn via een kennis in Nederland?

Schotel staat op het dak inderdaad en werkt naar behoren. Het gaat mij in dit opzicht ook puur om de 'gemist' gevallen. Als ik in Nederland iets mis kan ik altijd terugvallen op uitzendinggemist of iets dergelijks. En dat is nu juist het probleem vanuit Zweden. Als ik voorheen iets gemist had kon ik dat terugzien via gemistdownloader, maar nu de regiocheck erin zit in de nieuwste versie kan ik dat dus niet meer...
Antwoord
#4
Het is een vaker gehoord probleem, maar er is niets tegen te doen. In het verleden waren locatiebeperkingen van de NPO niet echt geoblocks; je kon alsnog de video-URL achterhalen. Sinds een aantal maanden is dat niet meer zo, en is het dus niet mogelijk om met een buitenlands IP bepaalde video's binnen te halen, waaronder de sportprogramma's van de NOS. Dit beleid komt voort uit afspraken van de NOS en de leverancier van de sportbeelden, die vaak redelijk streng zijn.
Dat het in het verleden dus wél lukte, was dus eigenlijk mazzel.
Antwoord
#5
Ik heb het zelf nog niet nodig gehad, dus heb ik er verder niet ingedoken maar even googelen op 'geoblock omzeilen' (of iets dergelijks) kwam ik op deze site: http://vpnservice.nl/online-video-on-dem...-omzeilen/
Nu even geen tijd om dat te lezen maar ik hoor graag als daar een oplossing in staat die makkelijk te gebruiken is (proxy-server of vpn gebruiken bijvoorbeeld).

Hmm, toch even snel gekeken, bij nader inzien is dit niet echt de oplossing omdat er aardig wat geld voor gevraagd wordt. Uiteraard eerst zoeken naar gratis oplossing...
Antwoord
#6
een alternatief misschien, als je toch een goeie Firewall en Virusscanner moet hebben:
http://www.steganos.com/en/products/vpn/.../overview/
Daar kun je zonder meer een NL IP adres als Afzender ingeven en daardoor ga je rond the Geo Blocking zitten. Nog een alternatief als je toch in Zweden woont:
https://privatevpn.com/about
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)