Welkom gast! Registreren
Microsoft kondigt laatste beveiligingsupdate voor Windows XP aan
#1
Microsoft heeft de laatste beveiligingsupdate voor Windows XP aangekondigd. De update, die dinsdag verschijnt, dicht onder andere lekken in Internet Explorer 6, 7 en 8 bij het besturingssysteem. Ook het oude Windows Server 2003 en Office 2003 krijgen de laatste pleisters.
Dinsdag verschijnt de allerlaatste beveiligingsupdate voor Windows XP. Gebruikers die het besturingssysteem nog draaien, zijn daarna niet meer beschermd tegen nieuwe lekken in de software. In zijn vooraankondiging van de patch beschrijft Microsoft de update voor Internet Explorer 6, 7 en 8 als 'kritiek'. Via het lek is code op het kwetsbare systeem op afstand uit te voeren. Daarnaast komt er een patch die als 'belangrijk' wordt aangeduid. Details geeft Microsoft nog niet over de lekken, om te voorkomen dat misbruik plaatsvindt voordat de pleisters uit zijn.

De patch geldt overigens voor vrijwel alle versies van Internet Explorer, ook die in Windows Vista, 7, 8.1, RT en RT 8.1 draaien. Alleen Windows 8 lijkt opvallend genoeg uitgezonderd. Daarnaast krijgen Windows Server 2003 en Office 2003 hun laatste patch. Die voor Office moet een kritiek gat in Word dichten. Opnieuw gaat het om een lek dat ook nieuwe versies van Office treft.

Helemaal stoppen met de ondersteuning voor Windows XP doet Microsoft nog niet; tegen betaling is verlengde ondersteuning, die Microsoft custom support noemt, mogelijk. Dit levert Microsoft echter alleen als organisaties al in een overstap zitten. Veel overheidsdiensten wereldwijd, ook in Nederland, maken van deze optie gebruik om de tijd die ze nog nodig hebben voor een overstap te overbruggen. Microsoft probeert onder andere via XP-servicepunten in elektronicawinkels mensen te bewegen om over te stappen, maar veel gebruikers blijken honkvast. Volgens de laatste statistieken van Net Applications draait bijna 28 procent van de systemen wereldwijd nog Windows XP.


Gepost op 4 april 2014 om 10:11.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)