Welkom gast! Registreren
Microsoft: nog steeds een miljoen Windows XP-gebruikers in Nederland
#1
Een dag voordat de ondersteuning voor Windows XP stopt, zijn er in totaal nog steeds een miljoen gebruikers van Windows XP, constateert Microsoft. Het concern ziet wel een scherpe daling. Vorige maand waren er nog 'ruim een miljoen' particuliere XP-gebruikers.
Hoeveel systemen in Nederland precies Windows XP gebruiken, is niet bekend, maar op basis van de laatste schattingen, zegt de woordvoerster van het bedrijf dat het er zeker nog een miljoen zijn. Daarbij gaat het om alle gebruikers, zowel zakelijk als particulier. Vorige maand waren er volgens het concern nog 'ruim een miljoen' particuliere gebruikers. "We zien een scherpe daling, maar het blijft veel", aldus de woordvoerster. In het afgelopen kwartaal, vanaf januari is het aantal met 350.000 afgenomen. Ook horen we van de winkels en ketens dat de verkoop van systemen stijgt.

Microsoft blijft ook na 8 april, de dag waarop de ondersteuning definitief stopt, hameren op het feit dat Windows XP met pensioen is. "Dat doen we via onze eigen kanalen, via de media en via samenwerking met onder andere de Consumentenbond en Radar. Daarnaast blijven de XP-servicepunten tot na 23 april actief. Met die servicepunten geven we gebruikers voorlichting in elektronicawinkels." Na 8 april gaat Microsoft er vooral op hameren dat Windows XP-gebruikers niet meer met hun systeem op internet moeten gaan.


Gepost op 7 april 2014 om 17:37.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)