Welkom gast! Registreren
Regering: downloadverbod onmiddellijk van kracht
#1
De uitspraak van het EU-Hof heeft een directe werking voor Nederland. "Downloaden uit illegale bron is nu verboden."
Het vonnis van het Europese Hof, dat stelt dat het gedogen van downloaden uit illegale bron niet kan, heeft directe werking voor Nederland. Het zogenoemde downloadverbod is dan ook meteen van kracht, bevestigt de woordvoerder van Justitie. "Je mag per direct niet meer downloaden uit illegale bron."

Kamer kan er niet meer omheen
Ook de Tweede kamer kan daar niets meer aan doen. "De Kamer zal nu ook zien, het downloadverbod is een feit. De uitspraak van het Europees Hof heeft direct betrekking op Nederland, ze kunnen daar niet meer omheen."

Justitie benadrukt dat de handhaving (bestrijding) van illegaal downloaden in eerste plaats een civielrechtelijke aangelegenheid is. Stichting BREIN heeft eerder aangegeven niet achter individuele downloaders aan te gaan. "Dat beleid blijft onveranderd", belooft de anti-piraterijstichting.

Thuiskopiestelsel op de schop
Door het vonnis gaat ook de thuiskopie op de schop. Staatssecretaris Fred Teeven heeft Stichting onderhandelingen thuiskopievergoeding (SONT) gevraagd welke aanpassingen noodzakelijk zijn, zodat de algemene Maatregel van Bestuur die de hoogte en de heffingsplichtige dragers vaststelt kan worden gewijzigd. Teeven zal binnen twee weken uitgebreider op het arrest ingaan, belooft Justitie.

Stichting de Thuiskopie wil de heffingen in stand houden, maar de fabrikanten van blanco schijfjes zijn faliekant tegen. De heffing moet omlaag nu het illegaal downloaden buiten beschouwing moet worden gelaten, vinden zij.


Gepost op 10 april 2014 om 15:35.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)