Welkom gast! Registreren
"Windows 8.2 komt in september en Microsoft werkt aan Windows Cloud"
#1
Microsoft is van plan om Windows 8.2, dat onder andere een uitgebreid startmenu herintroduceert, in september uit te brengen, claimt de man achter de Russische site Wzor, die vaker details over Windows correct vroegtijdig heeft gemeld. Ook zou Microsoft aan Windows Cloud werken.
Intern zou nog discussie zijn binnen Microsoft of de komende update van Windows 8 onder de noemer Windows 8.1 Update 2 of Windows 8.2 uitgebracht moet worden, claimt Wzor. De update zou in september moeten verschijnen en het startmenu naar het OS brengen zoals tijdens de afgelopen Build-bijeenkomst te zien was.

Dat startmenu betreft een combinatie van het klassieke menu van eerdere Windows-versies en een menu met Live Tiles van het startscherm dat met Windows 8 werd geïntroduceerd. Ook toonde Microsoft tijdens Build de vensterweergave van moderne Windows-apps binnen de traditionele desktopomgeving. Waarschijnlijk komt ook die feature in september beschikbaar.

Ook maakt WinBeta op uit de vertaalde tekst van Wzor dat Windows 9 een nieuwe generatie van de Modern UI-interface gaat bevatten, met een nieuw type startknop voor systemen zonder touchscreen. Systemen met een touchscreen zouden een ander type startknop bevatten. Verder zouden er plannen zijn om Windows 9 gratis te maken. Veel details over de veranderingen die Windows 9 brengt zijn er echter nog niet.

Tenslotte zijn er geruchten over de komst van Windows Cloud. Dit zou een variant van Windows moeten worden waarvan een groot deel van de functionaliteit van internettoegang afhangt en dat op basis van een abonnementsmodel aangeboden zou moeten worden. Offline zou de functionaliteit sterk beperkt worden. Microsoft zou experimenteren met prototype-apparaten die Windows Cloud kunnen downloaden, waarbij de ondersteuning al in het bios aanwezig zou zijn, zo lijkt de tekst van Wzor te suggereren.


Gepost op 22 april 2014 om 16:06.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)