Welkom gast! Registreren
KPN wil ook na aflopen vergunning Digitenne blijven aanbieden
#1
Provider KPN wil ook na het aflopen van de vergunning voor de benodigde frequenties Digitenne blijven aanbieden. Het ministerie van Economische Zaken bekijkt nog of het de vergunning na 2017 wil verlengen of dat het die frequenties gaat veilen voor snel mobiel internet.
KPN ziet nog voldoende vraag naar Digitenne, zegt de provider tegen Telecompaper: "KPN verwacht voorlopig ook na 2017 dvb-t nodig te hebben om het Digitenne-product te kunnen blijven leveren. Het wordt naast stand alone ook zeer veel gebruikt als oplossing voor de tweede of derde tv."

Het ministerie van Economische Zaken weet dat nog niet zeker: de huidige vergunning loopt af in 2017 en wellicht zal de frequentie waarop Digitenne nu zit dan naar providers gaan voor mobiel internet; de band is in de Verenigde Staten al enige jaren in gebruik voor 4g, dus veel hardware ondersteunt al die frequentie.

Digitenne werkt via dvb-t, een standaard voor digitale televisie via de ether. De beslissing om te stoppen met dvb-t zouden Europese landen allemaal moeten nemen zodat het bijbehorende frequentieblok in geheel Europa gebruikt kan worden. Veel vergunningen lopen later af dan die in Nederland.


Gepost op 22 april 2014 om 16:07.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)