Welkom gast! Registreren
NS gaat door met gratis wifi in treinen
#1
De NS gaat door met gratis wifi in de trein. Het was eerst onzeker of de wifi-verbinding in intercity's een betaalde dienst zou worden, maar in de plannen die lopen tot 2025 zegt de vervoerder dat wifi in de trein gratis zal blijven.
NS gaat het aanbod van gratis wifi in de trein niet uitbreiden naar stoptreinen en sprinters, maar het blijft voorbehouden aan intercity's, zo blijkt uit de woensdag gepubliceerde plannen. Ook in nieuwe treinen zal gratis wifi zitten, zo zegt de vervoerder.

De vervoerder is nu zelf de uitbater van wifi in de trein; T-Mobile deed dat tot 1 april, maar de NS heeft het beheer zelf overgenomen. Er loopt nu een onderzoek naar wie de benodigde mobiele verbinding kan leveren voor wifi in de trein; treinen zijn voor de verbinding nu afhankelijk van 3g-signaal van T-Mobile. Met nieuwe apparatuur en een nieuw contract zou dat ook een 4g-verbinding kunnen zijn, bij elke provider.

Wifi in de trein bestaat nu enkele jaren. Oorspronkelijk zei de vervoerder dat het alleen 'voorlopig' gratis zou zijn. De dienst heeft wel beperkingen; vanwege de beperkte capaciteit blokkeert het systeem bijvoorbeeld videostreamingdiensten als Netflix.


Gepost op 23 april 2014 om 16:38.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)