Welkom gast! Registreren
Google moet links naar personen op verzoek verwijderen
#1
Google moet links in de zoekresultaten naar personen verwijderen als deze personen hierom vragen, zo heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie bepaald.
Een Spaanse man had in 2010 een zaak aangespannen tegen een Spaans dagblad en Google Spanje.

Het Spaanse dagblad had bepaalde persoonsgegevens van de man gepubliceerd in twee gedrukte edities daterend uit 1998, die later beide in elektronische vorm opnieuw voor het publiek toegankelijk werden gemaakt. Deze gegevens werden ook door Google geïndexeerd en waren vindbaar door op de voor- en achternaam van de man te zoeken.

Het Hof heeft nu bepaald dat het Spaanse dagblad de gegevens niet hoeft te verwijderen, aangezien de informatie rechtmatig is gepubliceerd. In het geval van Google oordeelde het Hof dat de Spaanse man wel gelijk heeft en Google de links moet verwijderen.

De uitspraak houdt in dat mensen direct een zoekmachine op de zoekresultaten kunnen aanspreken, in plaats van dat ze de website moeten benaderen waar de gegevens ook daadwerkelijk staan. In het geval de zoekmachine niet op het verzoek ingaat kan de persoon in kwestie een zaak aanspannen om de gegevens onder bepaalde gevallen alsnog te laten verwijderen uit de zoekresultaten.


Gepost op 13 mei 2014 om 12:03.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)