Welkom gast! Registreren
Duitse minister: Google wordt te machtig
#1
Google wordt te machtig, vindt de Duitse minister van economische zaken. Het is daarom tijd voor actie; in het uiterste geval moet het bedrijf zelfs worden opgesplitst, vindt hij. Ook moeten burgers meer zeggenschap over hun data krijgen.
In een essay dat hoofdzakelijk over privacy in het internettijdperk gaat, uit de Duitse minister van economische zaken, Sigmar Gabriel, zijn bedenkingen over de dominante marktpositie van Google. Als duidelijk wordt dat Google inderdaad zijn concurrentiepositie misbruikt, moet een opsplitsing 'serieus worden overwogen', schrijft hij in de Frankfurter Zeitung. "Maar dat kan alleen een uiterst redmiddel zijn", schrijft hij ook.

Concurrenten klagen al langer dat Google zijn marktpositie misbruikt, onder meer door zijn eigen diensten aan te prijzen in zijn zoekresultaten en door klanten te belemmeren andere advertentieproviders te gebruiken. Google schikte in februari met de Europese Commissie over die aantijgingen. Als gevolg daarvan zal Google concurrenten meer ruimte bieden in zijn zoekresultaten. Daarnaast zal Google adverteerders niet langer belemmeren om bij concurrenten te adverteren.

Gabriel keert zich verder tegen belastingontwijking door tech-multinationals. Ook moet er meer aandacht zijn voor privacy, stelt hij. Burgers moeten de macht over hun digitale technologie terugkrijgen, als het aan de minister ligt. "Eigen gegevens zijn persoonlijk eigendom", schrijft Gabriel. Volgens de minister is de 'digitale autonomie' verloren gegaan.


Gepost op 17 mei 2014 om 11:50.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)