Welkom gast! Registreren
Mobiele internetters krijgen roamingprovider-keuze en tariefsverlaging in EU
#1
Vanaf 1 juli kunnen mobiele bellers in vrijwel alle Europese landen een andere roamingprovider kiezen dan de partijen waarmee providers overeenkomsten hebben gesloten. Ook komen er verdere tariefsverlagingen voor bellen en internetten in het buitenland.
KPN en zijn dochters Hi en Telfort hebben op hun websites informatie staan over de nieuwe roamingmogelijkheden. T-Mobile en Vodafone bieden deze informatie nog niet, maar per 1 juli moeten ook abonnees bij deze providers in vrijwel alle Europese landen een provider naar eigen keuze kunnen activeren.

Dankzij de nieuwe EU-regels, die ook verdere tariefsverlagingen bij roaming binnen Europa tot gevolg hebben, kunnen klanten van KPN en Hi vanaf 1 juli in de betreffende landen een databundel kopen bij een provider naar keuze. Ook Telfort biedt deze optie aan. Dat kan met de eigen telefoon en het normale telefoonnummer. Alleen internetverkeer zal onder de bundel vallen en klanten dienen zelf het juiste apn-toegangspunt te kiezen of aan te maken. Ook werkt deze optie niet voor prepaid-klanten.

Een andere mogelijkheid is om een tijdelijk roamingcontract af te sluiten met een buitenlandse roamingprovider. Zowel internetverkeer als bellen en sms verlopen dan via deze provider. De klant krijgt later een aparte factuur van deze provider opgestuurd.

Ondanks de nieuwe mogelijkheden hebben KPN, Hi en Telfort nog geen alternatieve providers genoemd die via de nieuwe facturatiemethode of internetbundels kunnen werken. De EU hoopt dat Europeanen op termijn aanzienlijk goedkoper pan-Europees kunnen bellen en internetten doordat er meer keuzevrijheid komt bij het kiezen van een roamingaanbieder.


Gepost op 25 mei 2014 om 10:51.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)