Welkom gast! Registreren
NS en banken gaan reizen met bankpas uitproberen
#1
De Nederlandse Spoorwegen en Nederlandse banken gaan samen testen uitvoeren om te kijken of het reizen met de bankpas in plaats van de ov-chipkaart mogelijk moet worden. Reizigers kunnen dan kiezen uit een van beide passen om in te checken.
De samenwerking met banken is vereist, omdat zij de bankpassen met nfc uitgeven die het inchecken mogelijk maken. Voor de test zijn geen nieuwe poortjes nodig, zegt een woordvoerder van de NS. "Dat kan gewoon bij de huidige poortjes en palen, we hoeven niets aan te passen." Dat komt doordat zowel de bankpassen als de ov-chipkaart nfc hebben. Het tarief voor de reis schrijft de NS rechtstreeks van de bankrekening af.

De eerste test vindt binnen afzienbare tijd plaats. "Dat zal in eerste instantie onder personeel van banken en de NS zijn en later zullen we kijken of we het publiek erbij kunnen betrekken." Banken zullen vermoedelijk mogelijke testers aanschrijven om mee te doen.

De reden om het inchecken per bankpas mogelijk te maken is gemak. "We willen het ov zo toegankelijk mogelijk hebben." OVPro.nl meldt dat de eerste test dit jaar al zou plaatsvinden en eerder zeiden vervoerders al zo'n proef te overwegen. Inchecken met smartphones zou technisch mogelijk zijn, maar de NS heeft nog geen concrete plannen voor een test daarmee. Betalen via nfc kan al bij diverse stationswinkels. Vanaf 9 juli schaft de NS bovendien het reizen per papieren kaartje af; als reizigers een kaartje uit de automaat halen, zit daar een chip in om mee in te checken.

[Afbeelding: 1370515508.jpeg]


Gepost op 24 juni 2014 om 16:00.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)