Welkom gast! Registreren
KPN komt in oktober met eigen Dropbox-concurrent
#1
KPN komt in oktober met een eigen cloudopslagdienst, KPN Up, waarmee klanten met een duurder abonnement gratis tot 25 gigabyte aan gegevens kunnen opslaan. Dat blijkt uit een interne presentatie van KPN.
Met KPN Up hebben klanten 'altijd veilig toegang tot persoonlijke bestanden', belooft KPN in de interne presentatie. De dienst gaat dezelfde functionaliteit bieden als Dropbox, Google Drive en andere synchronisatiediensten. Een foto die met een smartphone wordt gemaakt, wordt automatisch gesynchroniseerd met de computers en tablets van de gebruiker.

De dienst is enkel beschikbaar voor klanten met glasvezel die 7,50 of 17,50 bijbetalen voor een hogere snelheid. Zij krijgen standaard 25 gigabyte opslag. Het is nog niet duidelijk of klanten tegen bijbetaling kunnen opwaarderen naar meer ruimte. De dienst wordt in oktober geïntroduceerd. Waarschijnlijk zal de dienst naast KPN's Back Up Online-dienst bestaan.

Eerder op vrijdag werd al gemeld dat KPN nieuwe klanten standaard zonder bijbetaling glasvezel geeft, als dat mogelijk is. Voor 7,50 euro extra wordt de snelheid verhoogd naar 100Mbit/s, voor 17,50 euro zelfs naar 500Mbit/s. De uploadsnelheid is daarbij gelijk. Zonder bijbetaling zijn de download- en uploadsnelheden dezelfde als voor dsl-klanten, al zullen klanten wel vaker hun maximumsnelheid halen. Bij dsl hangt de maximumsnelheid immers sterk af van de afstand tot de centrale.


Gepost op 27 juni 2014 om 17:21.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)