Welkom gast! Registreren
Merknaam Saturn verdwijnt in Nederland
#1
De merknaam Saturn verdwijnt in Nederland. Het concern achter de retailketen, Media Markt-Saturn Holding, heeft besloten de Nederlandse markt met nog slechts een enkele merknaam te bedienen: Media Markt. Bestaande Saturn-vestigingen gaan onder de naam Media Markt verder.
Media Markt-Saturn Holding noemt de merknaam Saturn 'te weinig onderscheidend' en ook zou het in stand houden van het tweede merk, naast dat van Media Markt, te weinig toegevoegde waarde bieden voor klanten. Door zich op een enkele merknaam te richten, kan het concern zich naar eigen zeggen beter op zijn 'altijd en overal'-strategie voor Media Markt richten, waarbij een groeiend aantal winkels, de webshop en platforms voor mobiel onder een enkele vlag op de markt gezet worden.

De Saturn-winkels krijgen nog dit jaar een naamsverandering. Daarnaast kondigt Media Markt aan dat in het komende jaar vijf nieuwe grote vestigingen geopend worden en dat er in de Bijenkorf van Amstelveen, Eindhoven en Rotterdam shop-in-shop-vestigingen komen. Vorig jaar schrapte Media Markt de naam Saturn al in België.

[Afbeelding: 1403878756.jpeg]


Gepost op 27 juni 2014 om 17:24.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)