Welkom gast! Registreren
Decoders bezorgen consument veel ergernis
#1
Decoders zijn volgens een onderzoek van de Consumentenbond een bron van ergernis bij de tv-kijker. De apparaten zouden tergend traag zijn bij het opstarten en het zappen zou niet snel genoeg gaan, terwijl consumenten grote moeite hebben met het opnemen van tv-programma's.
De Consumentenbond ondervroeg circa drieduizend bezitters van een decoder over hun bevindingen. Volgens de ondervraagden is de grootste ergernis het opnemen van tv-programma's. Decoders zouden geprogrammeerde opnames soms niet uitvoeren of de opnames blijken niet afgespeeld te kunnen worden. Ook klagen iptv-klanten van KPN, Telfort en Xs4all over het cloudsysteem waarbij opnames niet langer lokaal op een harde schijf worden opgeslagen maar op servers van de telecomaanbieder. Deze 'opnames' zijn maximaal een jaar houdbaar.

Bezitters van een decoder klagen over traag opstartende apparaten, terwijl veel tv-kijkers zich daarnaast ergeren over het trage zappen tussen tv-kanalen. Ook haperende beelden en vastlopende decoders frustreren de televisiekijker.

Volgens de Consumentenbond zijn UPC-gebruikers het meest ontevreden over de door de kabelaar geleverde settopboxen. Naast de geplaagde Horizon Mediabox zou ook de oudere Cisco 8485DVB-decoder veel problemen hebben. Ook klanten van Ziggo klagen over Cisco-decoders, terwijl klanten van Delta het meest tevreden zouden zijn met de geleverde decoder. Delta levert Humax-settopboxen.

Ziggo en UPC laten in een reactie aan de consumentenorganisatie weten dat de traagheid van decoders veroorzaakt wordt door de gebruikte technologie voor digitale televisie. Ziggo zegt verder te bekijken of zij hun interactieve diensten die via een decoder zijn op te roepen mogelijk versneld kunnen worden, terwijl UPC verklaart dat de oudere decoders geen updates meer zullen ontvangen. Verder maakt KPN bekend de klachten over trage settopboxen niet te te herkennen.

[Afbeelding: 1404126359.jpeg]


Gepost op 30 juni 2014 om 13:47.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)