Welkom gast! Registreren
Uber test meerijden met particuliere autobezitters in Amsterdam
#1
Uber is een pilot begonnen in Amsterdam met de dienst uberPOP. Hierbij kunnen gebruikers ervoor kiezen mee te rijden met particulieren tegen gereduceerd tarief. De bestuurders in Amsterdam zouden zorgvuldig geselecteerd zijn door de dienst.
Volgens Uber zijn korte en lange ritten via uberPOP altijd 50 procent goedkoper in vergelijking met het maximale Taxi-tarief. Verder claimt de dienst dat meerijden met de particulieren veilig is vanwege de selectieprocedure: bestuurders moeten minimaal 21 jaar zijn, een training gevolgd hebben, een verklaring van goed gedrag overlegd hebben en in het bezit zijn van een gekeurd en verzekerd voertuig. Daarnaast houdt Uber interviews met de chauffeurs en zijn passagiers verzekerd.

Verder moet het tonen van de naam van de bestuurder, zijn foto en het kenteken van zijn auto de passagier geruststellen en is er een beoordelingssysteem. Het gaat om een pilot met een geselecteerd aantal autobezitters en Uber-gebruikers. Niet bekend is hoeveel mensen er aan meedoen. "Uber heeft voor Amsterdam gekozen omdat het één van de dichtstbevolkte steden van Europa is en waar de problemen van inefficiënte autobezetting het grootst zijn", laat de dienst weten.

De Brusselse rechtbank heeft de taxi-app Uber in april van dit jaar verboden vanwege uberPOP. Volgens de rechtbank handelt de dienst in strijd met de wet met de mogelijkheid voor particuliere autobezitters om als taxichauffeur te opereren. Mogelijk is dit in Nederland ook het geval.

[Afbeelding: 1406704161.png]


Gepost op 30 juli 2014 om 12:28.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)