Welkom gast! Registreren
'Hackers stelen 1,2 miljard inloggegevens en 500 miljoen e-mailadressen'
#1
Russische hackers hebben volgens een beveiligingsbedrijf ongeveer 1,2 miljard combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen. Het gaat vermoedelijk om de grootste roof van inloggegevens tot nu toe. Er werden ook 500 miljoen e-mailadressen buitgemaakt.
Dat meldt The New York Times op basis van een vondst van het beveiligingsbedrijf Hold Security. Volgens het bedrijf heeft een groep met Russische hackers in totaal ongeveer 1,2 miljard gebruikersnamen en wachtwoorden gestolen van ongeveer 420.000 websites. Bij de digitale roof waren ook 500 miljoen e-mailadressen betrokken. The New York Times stelt dat een door hen geraadpleegde onafhankelijke beveiligingsexpert de vondst van Hold Security als authentiek beschouwt.

Hold Security heeft geen namen vrijgegeven van bedrijven die slachtoffer zijn geworden van de hackers. Wel zou het gaan om zowel grote als kleine bedrijven, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten. Een topman van Hold Security stelt dat de meeste getroffen websites nog steeds vatbaar zijn voor hacks, waardoor er geen namen worden vrijgegeven.

Vooralsnog zouden de verantwoordelijken de data voornamelijk gebruiken voor het versturen van spam en zijn de gestolen gegevens waarschijnlijk nog niet verkocht. De precieze plannen van de verantwoordelijke hackersgroep zijn echter niet duidelijk. Vermoedelijk is de diefstal van 1,2 miljard inloggegevens de grootste digitale roof die tot nu toe is ontdekt. Het cybercrime-unit van het Verenigd Koninkrijk noemde onlangs Russische hackers nog het grootste gevaar voor de cyberveiligheid in Europa.

Hold Security ontdekte vorig jaar al een omvangrijke hack op de servers van Adobe, waarbij de gegevens van 38 miljoen gebruikers werden gestolen. Ook ontdekte Hold Security eerder dit jaar een omvangrijke hack waarbij maar liefst 360 miljoen persoonlijke gegevens werden gestolen.


Gepost op 6 augustus 2014 om 11:43.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)