Welkom gast! Registreren
'UPC-moederbedrijf mag Ziggo waarschijnlijk overnemen'
#1
Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van kabelaar UPC, mag concurrent Ziggo waarschijnlijk overnemen van de Europese Unie. Dat meldt althans een Amerikaans persbureau. Wel moet Liberty Global betaalzender Film1 proberen te verkopen.
Officieel besluit de Europese Commissie pas begin november of Liberty Global zijn branchegenoot mag overnemen, maar Bloomberg weet op basis van bronnen rond het overnameproces te melden dat het er rooskleurig uitziet voor het Amerikaanse bedrijf.

Liberty Global heeft volgens het financiële persbureau een aantal toezeggingen gedaan, waarvan de belangrijkste een poging is om betaalzender Film1 te verkopen. Waarschijnlijk komt dat doordat Ziggo en UPC samen een te grote speler op de markt voor premium-tv zou zijn: Ziggo is mede-eigenaar van de Nederlandse tak van betaalzender HBO.

Daarnaast belooft Liberty Global dat Ziggo, totdat Film1 is verkocht, concurrenten toegang zal blijven geven tot zijn netwerk. Dat is het bedrijf overigens al verplicht op basis van de netneutraliteitwetgeving.

Liberty Global kondigde begin dit jaar dat het Ziggo wilde overnemen. De Europese Commissie nam de overname onder de loep: ondanks dat Ziggo en UPC niet rechtstreeks met elkaar concurreren, omdat ze allebei een ander verzorgingsgebied hebben, wil de Commissie weten of een verenigd Ziggo en UPC een te grote speler op de markt wordt.


Gepost op 27 augustus 2014 om 11:44.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)