Welkom gast! Registreren
'Ziggo misleidt consument met WifiSpots-reclame'
#1
Ziggo misleidt consumenten met zijn reclame over WifiSpots, waarmee het 'onbeperkt toegang tot WifiSpots' belooft, oordeelt de Reclame Code Commissie. In de praktijk kunnen maximaal twee apparaten tegelijk via WifiSpots verbonden zijn.
De 'misleidende' reclame kan ertoe leiden dat klanten een abonnement nemen terwijl ze dat anders niet hadden gedaan, schrijft de Reclame Code Commissie in haar oordeel dat van eerder deze maand dateert, maar nu pas door Webwereld werd opgemerkt.

Een klager bij de Reclame Code Commissie voerde aan dat het gebruik van WifiSpots, het netwerk van hotspots waarvoor modems van Ziggo-klanten worden gebruikt, in de praktijk helemaal niet onbeperkt is. Klanten kunnen met maximaal twee apparaten tegelijk online, terwijl Ziggo adverteert met slogans als 'Onbeperkt toegang tot WifiSpots'.

Ziggo voerde aan dat het bedoelde dat er geen datalimiet op het gebruik van WifiSpots zit, maar daar gaat de Reclame Code Commissie niet in mee. Die roept Ziggo daarom op te stoppen met het gebruik van de reclame-uitingen. Het is onbekend of Ziggo dat doet; het bedrijf was nog niet bereikbaar voor een inhoudelijke reactie. Als Ziggo er niet mee stopt, zijn daar overigens geen consequenties aan verbonden; de commissie kan geen sancties opleggen.


Gepost op 27 augustus 2014 om 11:45.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)