Welkom gast! Registreren
Marktaandeel Windows 8.1 groeit ten koste van XP
#1
Het marktaandeel van Windows 8.1 is in augustus verder gegroeid, wat vooral ten koste van Windows XP ging, zo blijkt uit cijfers van zowel StatCounter als Net Applications.
Volgens Net Applications leverde Windows XP vorige maand 0,9% in en daalde van 24,8% naar 23,9%.

Windows 8.1 zag het aandeel met met 0,5% stijgen en kwam op 7,1% uit. Windows 8 en Windows 8.1 worden door beide meetbureaus apart gemeten. Worden Windows 8 en 8.1 echter bij elkaar opgeteld, dan bedraagt het aandeel volgens Net Applications 13,37%. Windows 7 bleef in augustus onveranderd op 51,2% staan.

De cijfers van StatCounter laten een nagenoeg gelijke ontwikkeling zien. Windows XP daalde hier met 0,8%, maar had al een kleiner aandeel dan bij Net Applications, waardoor het van 15,2% naar 14,3% ging. Windows 7 zag het aandeel met 0,4% groeien en kwam op 55,7% uit, terwijl Windows 8.1 er 0,7% bij kreeg en nu door 8,2% van de internetgebruikers wordt gebruikt. Worden Windows 8 en 8.1 bij StatCounter bij elkaar opgeteld, dan hebben beide besturingssystemen een aandeel van 15,2% en zouden daarmee Windows XP passeren.

Nederland
In Nederland blijft de groei van Windows 8.1 onverminderd doorzetten. Het besturingssysteem heeft inmiddels een aandeel van 14,8% veroverd, terwijl Windows 7 0,6% moest inleveren en op 55,3% uitkwam. Het aandeel van Windows XP kwam in Nederland onder de 5% uit, op 4,8%. Een daling van 0,4% ten opzichte van de vorige maand. Windows 8 en 8.1 hebben in Nederland bij elkaar een aandeel van 20,5%.


Gepost op 1 september 2014 om 11:44.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord
#2
Allemaal propaganda om je de nieuwe Windows te laten kopen, hier in Spanje geeft men er helemaal niets om en is het meeste gewoon nog XP en geen haar op het hoofd denkt aan veranderen.

Ik heb zelf ook nog 1 XP PC staan, met de juiste software erop en een kleine patch kan deze zonder problemen nog wel een paar jaar vooruit Smilie De veiligheid van je OS ligt nog altijd op het punt van hoe je er mee omgaat, als je foute websites bezoekt dan maakt het echt niet uit of je Windows XP, 7, 8 hebt besmet raak je dan toch wel. Een bewuste gebruiker met goede firewall en antivirus hoeft met XP nog altijd niets te vrezen.
Met vriendelijke groet, penthe
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)