Welkom gast! Registreren
Microsoft weigert vooralsnog in Europa opgeslagen e-mails aan VS te geven
#1
Microsoft weigert vooralsnog de e-mailgegevens die het in Europa heeft opgeslagen te overhandigen aan de Verenigde Staten, ondanks een bevel. Het bedrijf stelt dat het geen e-mails zal overhandigen zolang het hoger beroep loopt.
Een Amerikaanse rechter bepaalde vrijdag dat Microsoft het overhandigen van e-mailgegevens aan de Verenigde Staten niet langer mag uitstellen. In een reactie liet Microsoft echter weten vooralsnog geen gehoor te zullen geven aan de uitspraak, zo meldt persbureau Reuters. Het bedrijf uit Redmond wil eerst het hoger beroep afwachten voordat het e-mailgegevens prijsgeeft, omdat dit "de juiste procedure" zou zijn. Op 5 september wordt bekend hoe de rechtszaak wordt voortgezet.

Eind vorige maand bepaalde een Amerikaanse rechter dat Microsoft verplicht is om de in Europa opgeslagen e-mails te overhandigen aan de VS als de autoriteiten daar om vragen. Toen zei de rechter echter ook dat het de gegevens nog niet hoefde te overhandigen zolang de beroepsprocedure liep. Daar kwam de rechtbank dus vrijdag op terug.

Microsoft heeft e-mailgegevens van Europese klanten opgeslagen in datacentra in Ierland. Volgens Microsoft kan het niet worden verplicht om deze gegevens te overhandigen aan de VS, maar de Amerikaanse rechter stelt het bedrijf dus in het ongelijk. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie had om e-mails gevraagd die deel uitmaken van een strafrechtelijk onderzoek.


Gepost op 1 september 2014 om 11:46.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)