Welkom gast! Registreren
Samsung stopt volledig met laptops in Nederland
#1
Samsung stapt volledig uit de Nederlandse laptopmarkt. Dat laat de elektronicagigant weten. Er verschijnen geen nieuwe laptops meer en ook stopt Samsung met de verkoop van Chromebooks in Nederland.
Begin dit jaar liet Samsung al weten het aanbod van Windows-laptops terug te schroeven en zich te richten op Chromebooks en high-end-modellen als de ATIV Book 9 2014 Edition, die in maart verscheen. Ook daarmee stopt het bedrijf nu dus, zegt de fabrikant.

Een reden voor het vertrek van de Nederlandse markt geeft het concern niet. "Samsung speelt snel in op behoeften en wensen in de markt", aldus het bedrijf. Ook benadrukt Samsung dat het besluit specifiek voor de Nederlandse markt geldt: "Het is niet per se een weerspiegeling van andere markten." Daarmee lijkt het erop dat de Zuid-Koreaanse fabrikant wel doorgaat met de fabricage van laptops, maar dat die alleen verschijnen in andere landen.

Samsung stapte in 2008 relatief laat in de Nederlandse laptopmarkt. Het bedrijf bracht in de loop der tijd een breed scala aan modellen uit, van netbooks en multimediamodellen, tot ultraportables en zakelijke laptops. Gaandeweg kwam de focus meer op de Series 9-ultrabooks te liggen, terwijl het bedrijf ook Chromebooks bleef uitbrengen. Een van de laatste modellen die hier verscheen, de Chromebook 2 13,3" met full-hd-scherm, was echter maar heel kort beschikbaar, wat een teken aan de wand bleek.

Blijkbaar heeft Samsung niet voldoende voet aan de grond gekregen op de Nederlandse markt. De laptopmarkt heeft het tijden moeilijk gehad met dalende verkopen, maar lijkt recent juist weer op te krabbelen. Eerder stopte Sony wereldwijd met zijn Vaio-lijn van laptops.


Gepost op 12 september 2014 om 13:01.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)