Welkom gast! Registreren
Rabobank begint met opsturen scanner als vervanging Random Reader
#1
De Rabobank begint donderdag met het uitsturen van de Rabo Scanner, de scanner voor beveiligingscodes voor internetbankieren en mobiel bankieren. Binnen anderhalf jaar moeten alle klanten een Rabo Scanner hebben in plaats van de huidige reader.
Rabobank gaat klanten in fases de scanner opsturen; ze kunnen niet zelf kiezen wanneer ze de vervanger voor de huidige Random Reader ontvangen. Voorlopig gebruiken de apps en de site beide systemen om betalingen te bevestigen naast elkaar, zegt de bank. De eerste klanten krijgen de scanner deze week.

Klanten moeten hun bankpas in de Rabo Scanner stoppen en de kleurcode op het scherm van het apparaat dat ze gebruiken voor internetbankieren of mobiel bankieren, zoals een smartphone, vervolgens scannen met de camera van de scanner. Daarop krijgen ze een inlog- en een signeercode. Klanten moeten alleen de signeercode invoeren als de betaalopdracht op het scherm van de scanner overeenkomt met de daadwerkelijk gewenste betaling.

De scanner vervangt de Random Reader, een apparaatje dat signeercodes genereert op basis van ingevoerde codes en de pincode van de gebruiker. Die codes zijn nodig om betalingen te kunnen uitvoeren bij internetbankieren en mobiel bankieren. Dankzij de scanner hoeven klanten minder codes in te voeren. De verouderde Random Readers kunnen bij een lokale vestiging van de Rabobank worden ingeleverd, zodat deze milieuvriendelijk verwerkt kunnen worden.

Vanaf donderdag krijgen klanten van de bank ook een gewijzigd inlogscherm van Rabo Internetbankieren en andere registratieschermen en signeerschermen van Rabo Mobielbankieren voorgeschoteld. Ook bij betalingen via iDeal of bij online betalingen met een creditcard van de Rabobank krijgen klanten een ander signeerscherm te zien.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=fET5D7iIOeA[/youtube]


Gepost op 18 september 2014 om 16:58.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)