Welkom gast! Registreren
'Google verdubbelt aantal verplicht meegeleverde apps op Android-apparaten'
#1
Google zal volgens een nieuw gerucht het aantal apps dat fabrikanten als Samsung, Sony, LG, Huawei en HTC moeten meeleveren met Android-apparaten met Googles services verhogen van negen naar twintig. Bovendien wil de zoekgigant een prominente plek op de homescreens.
Het is onbekend welke apps Google toevoegt ten opzichte van het huidige beleid. Momenteel leveren volgens betaalsite The Information fabrikanten negen apps mee, dat worden er dus meer dan twee keer zoveel. De regels gaan gelden voor fabrikanten als Samsung, Huawei en HTC en vermoedelijk alle fabrikanten die meedoen aan de Open Handset Alliance.

Daarnaast vraagt de zoekgigant aan fabrikanten om een prominente plek op het homescreen voor Google Search en een map met Google-apps op datzelfde homescreen. Dat lijkt weinig af te wijken van de huidige situatie; de Google-zoekbalk en een map met Google-apps staat standaard op het homescreen bij veel toestellen, zoals die van Samsung.

Fabrikanten zijn verplicht die apps mee te leveren als ze de Google Play Store op hun toestellen willen zetten. Dat is in veel landen, zoals Nederland en België, bijna een must: in de Play Store staan veel apps die mensen verwachten te kunnen downloaden op hun toestel en er komen in Nederland en België nauwelijks Android-apparaten uit zonder Googles services. Tussen die Google-apps die verplicht op elk toestel staan zitten nu al onder meer Chrome, Google Maps, Agenda en Google Search, met Google Now erin. Omdat veel fabrikanten ook eigen apps maken, staan op veel Android-smartphones dubbele apps: twee agenda's bijvoorbeeld en twee browsers.

Het beleid van Google om fabrikanten te verplichten een vaste set apps mee te leveren ligt in Europa onder vuur. Er loopt een onderzoek van de Europese Commissie, omdat concurrenten hebben geklaagd dat Google door dat beleid zijn macht misbruikt. Dat onderzoek begon dit jaar en kan mogelijk jaren duren.


Gepost op 29 september 2014 om 11:31.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)