Welkom gast! Registreren
Verkoop van consumenten-pc's met Windows 7 stopt
#1
De verkoop van pc's met Windows 7 stopt vrijdag. Dat blijkt uit informatie van Microsoft. Daarmee komt na vijf jaar een einde aan de winkelverkoop van een van de populairste besturingssystemen uit de computergeschiedenis.
Het einde van de verkoop geldt alleen voor de consumentenversies van Windows 7, zoals Home Premium en Ultimate, blijkt op de supportpagina. De Professional-versie blijft nog minimaal een jaar beschikbaar als oem-versie en die kunnen fabrikanten dus nog op pc's zetten; Microsoft heeft voor die verkoop nog geen einddatum bepaald.

Vanaf vrijdag mogen winkels dus geen pc's meer verkopen met de consumentenversie van Windows 7; Microsoft heeft liever dat die Windows 8.1 draaien, de nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem. Windows 7 ging op 22 oktober 2009 in de verkoop als snelle opvolger van Windows Vista, zijn door consumenten slecht ontvangen voorganger. Het is onbekend hoeveel licenties Microsoft van Windows 7 heeft verkocht, maar het zouden er minimaal 600 miljoen zijn. Daarmee moet het nog wel Windows XP voor zich dulden, want daarvan zou Microsoft een miljard licenties verkocht hebben.

Zie ook: Eind oktober stopt de verkoop van Windows 7-systemen voor consumenten


Gepost op 31 oktober 2014 om 14:18.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)