Welkom gast! Registreren
Amazon verkoopt vanaf woensdag boeken en e-readers in Nederland
#1
Amazon begint woensdag met de verkoop van boeken en e-readers in Nederland. Daarmee komt de Amerikaanse webwinkel na jaren van geruchten voor het eerst op de Nederlandse markt. Of andere goederen ook in Amazons webwinkel zullen komen, is nog onbekend.
De prijs van Nederlandstalige e-books zullen niet ver onder die van andere aanbieders liggen, zeggen woordvoerders van het bedrijf in een artikel op Nu.nl waarin de webwinkel zijn plannen voor de Nederlandse markt ontvouwt. De uitgevers en auteurs zullen zelf de prijzen kunnen bepalen. Daarmee stuurt Amazon in tegenstelling tot thuisland de Verenigde Staten niet aan op een conflict met uitgeverijen vanwege de prijs.

Naast e-books, de webwinkel zal vooralsnog geen fysieke boeken aanbieden, zal Amazon ook zijn Kindle-lijn van e-readers gaan verkopen in Nederland. De goedkoopste versie zal 59 euro zijn, terwijl de Paperwhite tijdelijk 109 euro en daarna 129 euro zal zijn. Het topmodel Kindle Voyage zal te koop zijn vanaf 189 euro. Amazon tekent daarbij aan dat de prijs licht kan verschillen afhankelijk van het land van waaruit het de Kindles verstuurt.

Het is onbekend of Amazon ook andere producten in zijn Nederlandse webwinkel zal zetten, waarmee het zou concurreren met talloze andere webwinkels. Op dit moment distribueert Amazon bestellingen van Nederlanders op buitenlandse versies van Amazon al wel vanuit Nederlandse distributiecentra.

De verkoop van Amazon in Nederland begint woensdag. Op dit moment is Amazon.nl nog niet actief: het domein verwijst door naar Amazon.co.uk.


Gepost op 12 november 2014 om 09:53.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)