Welkom gast! Registreren
Nokia en Microsoft hebben 50 miljoen Lumia's geactiveerd in drie jaar tijd
#1
Microsoft zegt dat er in drie jaar tijd vijftig miljoen Lumia's zijn geactiveerd. Daarmee ligt het aantal geactiveerde Lumia's lager dan het aantal Lumia's dat Nokia en Microsoft hebben geleverd in de afgelopen drie jaar.
Microsoft vermeldt volgens WMPoweruser niet hoeveel van die Lumia's nog actief zijn, maar vermoedelijk zijn dat er minder: veel mensen die in de begintijd een Lumia met Windows Phone 7.5 hebben gekocht, zullen inmiddels een nieuw toestel hebben aangeschaft.

Met 50 miljoen is het aantal geactiveerde Lumia's lager dan het aantal geleverde Lumia's: Nokia en vanaf dit voorjaar Microsoft leverden volgens de kwartaalcijfers afgelopen drie jaar rond 67 miljoen Lumia-toestellen. Een aanzienlijk deel ervan is dus niet geactiveerd. Wat er met die toestellen is gebeurd, is onbekend, maar vermoedelijk hebben consumenten en bedrijven die niet gekocht of nog niet in gebruik genomen. Nokia begon met de verkoop van zijn Lumia-lijn medio november 2011, ongeveer drie jaar geleden.

Het aantal apps in de Windows Phone Store groeit nog altijd, zo blijkt uit de cijfers die Microsoft tegelijk met het aantal geactiveerde Lumia's gaf. Het aantal apps ligt nu op 320.000, 20.000 meer dan het cijfer dat Microsoft in augustus gaf.


Gepost op 19 november 2014 om 21:22.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)