Welkom gast! Registreren
Overheid: geef identiteitsbewijs niet zomaar af
#1
De overheid waarschuwt burgers dat ze hun identiteitsbewijs niet zomaar moeten afgeven als iemand een kopie van het document wil maken.
"Met de gegevens op uw identiteitsbewijs, zoals naam, geboortedatum en burgerservicenummer (BSN) is het voor criminelen erg makkelijk om een lening aan te vragen of een telefoonabonnement af te sluiten", aldus de waarschuwing.

Die is onderdeel van een nieuwe oproep voor de KopieID-app. Met de app is het mogelijk om via de smartphone een veilige kopie van het identiteitsbewijs te maken door het burgerservicenummer (BSN) door te strepen en een watermerk over de kopie heen te zetten met daarin het doel en de datum van de kopie. De KopieID-app werd begin vorige maand gelanceerd door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Sindsdien is de app op Google Play tussen de 50.000 en 100.000 keer gedownload. Naast Android is de app ook beschikbaar voor iOS en Windows Phone. In de verschillende app stores krijgt de app gemengde reacties. "Goed idee, maar beetje onhandig. Iedere keer opnieuw foto nemen is nogal omslachtig. Geef optie om foto te bewaren en eventueel standaard tekst voor watermerk", aldus één gebruiker.


Gepost op 1 december 2014 om 18:21.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)