Welkom gast! Registreren
Microsoft stopt met browserkeuzescherm
#1
Microsoft toont gebruikers in de EU geen browserkeuzescherm meer als ze Windows instellen. Internet Explorer is weer de standaardbrowser van het OS. Volgens Microsoft is de termijn die de EU gesteld had verlopen.
"Microsoft bood de browserkeuze-update aan in overeenstemming met de beslissing van de Europese Commissie van december 2009. Die verplichtingen van dat besluit zijn verlopen en daarom zal de browserkeuze-update niet langer aangeboden worden aan nieuwe gebruikers", schrijft Microsoft aan systeembeheerders die Windows beheren op basis van een Volume License. De verplichting gold voor een periode van vijf jaar.

Met de beslissing is Internet Explorer weer de standaardbrowser van Windows. De Europese Commissie gaf Microsoft in december 2009 de verplichting om Windows-gebruikers uiterlijk in maart van 2010 de keuze van een alternatieve browser te bieden. De Europese Commissie was van mening dat Microsoft zich met de bundeling van Internet Explorer met zijn besturingssystemen schuldig zou maken aan oneerlijke handelspraktijken. Met het scherm zou Microsoft een boete ontlopen, maar de Windows-maker kreeg uiteindelijk toch een miljoenenboete omdat het tussen mei 2011 en juli 2012 geen browserkeuzescherm toonde in Windows 7 SP1.

Onduidelijk is wat de effecten van het browserkeuzescherm zijn geweest. Opera stelde dat een aantal maanden na het invoeren het aantal downloads was verdrievoudigd. Ook wist met name Google Chrome flink marktaandeel te winnen in de afgelopen vijf jaar, maar Google heeft zijn browser flink gepromoot en bijgewerkt, terwijl de populariteit en ontwikkeling van Internet Explorer al langer tanende waren.

[Afbeelding: 1260969673.jpeg]


Gepost op 19 december 2014 om 20:14.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord
#2
Ik wist niet dat er een eindtermijn aanhing. Ben erg benieuwd wat de Europese Commissie er van vindt.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)