Welkom gast! Registreren
KPN geeft al zijn abonnees 4G
#1
Alle mobiele abonnees van KPN kunnen vanaf vandaag gebruikmaken van het snelle 4G-netwerk. Wel moeten zij in het bezit zijn van een geschikt toestel en een 4G-simkaart.
KPN zet de oude 3G-abonnementen zonder bijkomende kosten om in een 4G-abonnement. De uitrol is gisteren begonnen en de laatste abonnementen zullen naar verwachting 21 april zijn overgezet. Abonnees die overgezet worden krijgen hier per sms bericht over.

Ook hoeven abonnees zich niet langer zorgen te maken over wanneer ze de limiet van hun databundel overschrijden. Alle abonnees kunnen voortaan zonder extra kosten onbeperkt internetten buiten hun bundel, wel wordt de snelheid verlaagd naar 64 kbps download- en 32 kbps uploadsnelheid. Deze snelheid is geschikt voor WhatsApp en simpele mobiele pagina’s, streamen van muziek en video is niet mogelijk.

De omzetting naar een 4G-abonnement geldt alleen voor gebruikers met een privé-abonnement. Zij kunnen op een speciale site van KPN checken of hun toestel en simkaart geschikt is voor de snellere mobiele internetverbinding.

Klanten met een KPN Mobiel abonnement van voor 1 juli 2013 krijgen vanaf volgende week ook meer MB’s tot hun beschikking. Dat geldt ook voor klanten met een extra databundel. De extra MB’s vloeien voort uit een nieuwe simpelere abonnementsstructuur die KPN doorvoert. Voortaan hanteert het telecombedrijf slechts vier abonnementen: basis, instap, standaard en premium. De kosten van een groot aantal abonnementen verandert hierdoor. In de meeste gevallen gaan de kosten omlaag. Wel krijgen abonnees die nu nog een onbeperkte datalimiet hebben, bij hun 4G abonnement een databundel van 10GB. Een woordvoerster wijst er op dat dit gelijk staat aan de fair use policy die ook gold bij 3G. Naast de vier abonnementen kunnen gebruikers voor extra wensen bundels aan- en uitzetten.


Gepost op 14 april 2015 om 19:05.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)