Welkom gast! Registreren
'Een op tien Nederlandse smartphonebezitters heeft kapot scherm'
#1
Bijna 10 procent van alle smartphonebezitters in Nederland kampt met een beschadigd scherm. Dat claimt Multiscope na onderzoek onder 823 consumenten met een smartphone. Een kapot scherm is het meest voorkomende mankement.
Eén op de vijf smartphonebezitters heeft last van mankementen aan zijn of haar toestel, concludeert Multiscope, maar het bureau ziet 'een snel leeglopende accu' ook als mankement. Toch is dit niet het meest voorkomende probleem: van alle mankementen waar de bezitters mee kampen, betreft 39 procent het vrij breed verwoordde 'schade aan het scherm'.

Bij 28 procent van de gerapporteerde problemen gaat het om een snel leeglopen accu en in 8 procent van de gevallen zijn het knopjes die mankementen vertonen. Vooral jongeren van 18 tot 24 jaar kampen met schade aan het scherm en een op de drie van hen geeft aan dat de smartphone problemen vertoont. Bij 45-plussers is dat maar één op de tien.

Ondanks de veelvoorkomende mankementen, laten consumenten zich niet weerhouden een tweedehands toestel aan te schaffen: een op de tien in gebruik zijnde smartphones is tweedehands. Gemiddeld hebben Nederlandse consumenten een smartphone 16 maanden in gebruik. Het onderzoek werd in totaal gehouden onder 1013 consumenten, maar 823 van hen hadden een smartphone.


Gepost op 7 mei 2015 om 11:36.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)