Welkom gast! Registreren
Microsoft wil gebruikers illegale Windows 10 'aantrekkelijk aanbod' doen
#1
Microsoft heeft te kennen gegeven dat het gebruikers van een illegale Windows 10-installatie een aantrekkelijk aanbod wil doen om er voor te zorgen dat zij een legale versie gaan gebruiken. Hiervoor wil Microsoft gaan samenwerken met oem's.
In een blogpost spreekt Microsoft over zijn plannen voor legale en niet-legale versies van Windows 10. Zoals eerder bekend gemaakt krijgen gebruikers met een legale Windows 7- of Windows 8-installatie een gratis upgrade naar het nieuwe besturingssysteem, terwijl illegale gebruikers dat niet krijgen. Wel stelt Microsoft dat het illegaal draaien van Windows 10 niet onmogelijk wordt gemaakt: ook als Microsoft detecteert dat er een niet-legale versie op een systeem draait wordt er geen directe actie ondernomen.

Microsoft stelt dat er een watermerk zal worden ingebouwd dat toont dat er een illegale versie van Windows 10 wordt gedraaid. Om de gebruiker tegemoet te komen komt er een 'zeer aantrekkelijk aanbod' om alsnog te upgraden naar een legale versie van het besturingssysteem. Hoe dat aanbod er uit komt te zien is niet bekend, maar het is mogelijk dat Microsoft tegen gereduceerde prijzen een Windows 10-licentie zal aanbieden. Er zal worden samengewerkt met oem's om gebruikers over te halen een legale versie te nemen.

Eerder liet het bedrijf nog doorschemeren dat ook gebruikers met een illegale installatie van Windows 7 of Windows 8 een upgrade konden krijgen naar Windows 10. In zijn blogpost spreekt Microsoft dat echter tegen. Het nieuwe besturingssysteem komt waarschijnlijk ergens in de zomer beschikbaar.


Gepost op 16 mei 2015 om 11:34.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)