Welkom gast! Registreren
KPN ondersteunt NL-Alert nu ook via 4G-netwerk
#1
Gistermiddag om 12:00 uur heeft de overheid een testbericht van NL-Alert uitgezonden, dat nu ook door een deel van de KPN-klanten die op het 4G-netwerk zitten werd ontvangen. Daarmee is KPN de eerste Nederlandse telecomaanbieder die het eigen 4G-netwerk voor NL-Alert geschikt heeft gemaakt.
Dat heeft het bedrijf gister laten weten. Aan de hand van het controlebericht kunnen mensen nagaan of hun mobiel goed is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. In het bericht zal duidelijk worden aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven te doen. Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren.

Alle telecomaanbieders ondersteunen NL-Alert op hun 2G- en 3G-netwerk. De overheid heeft het wettelijk verplicht gesteld dat uiterlijk 1 december 2015 ook alle 4G-netwerken voor de alarmdienst geschikt zijn. "Het aantal mensen dat gebruik maakt van 4G neemt in een razendsnel tempo toe. Zij moeten ook via 4G een NL-Alert kunnen ontvangen. Daarom zijn we reeds gestart met de uitrol van NL-Alert op ons 4G-netwerk. Naar verwachting zijn we daar heel binnenkort klaar mee", zegt Jacob Groote, directeur Mobiel bij KPN.


Gepost op 2 juni 2015 om 12:16.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord
#2
Pfff... Als ze nu eens echt een doorslaggevende wijziging willen invoeren die zga iedereen bereikt igv nood, zorg dan dat er ook een SMS optie komt, ipv alleen te cateren naar smartphone gebruikers.
Wellicht dat het gros van de bidsprinkhanen met mini-computer nu ontsteld met opgetrokken wenkbrauwen een zucht van schrik zullen uitstoten, maar feit is dat niet iedereen een smartphone bezit, of zo'n ding simpelweg niet wil (zoals ik).
Gezien de overheid jaarlijks sowieso zo'n 1 tot 5 miljard verkwanseld aan IT gerelateerde kwats, die wij als burgers mogen ophoesten, zou er mi wel wat naar een SMS alert programma mogen vloeien, tenminste, als ze écht zo dringend een zo groot mogelijk aantal mensen willen bereiken..

Ik zal mijn adem niet inhouden trouwens.
Pobody's Nerfect..
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)