Welkom gast! Registreren
Microsoft brengt tot 2025 beveiligingsupdates Windows 10 uit
#1
Microsoft zal zijn recentste besturingssysteem Windows 10, dat binnenkort verschijnt, tenminste tot en met oktober 2025 van beveiligingsupdates voorzien. Dat blijkt uit de Windows lifecycle, die de technologiegigant onlangs heeft bijgewerkt.
Microsoft brengt Windows 10 eind deze maand wereldwijd uit. Dit betekent dat vanaf die datum het besturingssysteem jarenlang updates krijgt. Volgens de recent bijgewerkte lifecycle van het besturingssysteem, waarin Microsoft aangeeft tot wanneer de software up-to-date blijft, eindigt de reguliere ondersteuning op 13 oktober 2020. Daarna komen er nog tot 14 oktober 2025 beveiligingsupdates uit.

Meestal hanteert de technologiegigant een periode van circa tien jaar na de verschijningsdatum van zijn software voor het uitbrengen van security-updates. Af en toe wijkt die periode af, wat onder andere het geval was bij het populaire Windows XP uit 2001. Pas deze week stopte Microsoft namelijk met de ondersteuning van de Malicious Software Removal Tool en zijn antiviruspakket Security Essentials voor XP.

De release van het recentste OS van Microsoft, Windows 10, nadert met rasse schreden. Deze week werd al bekend dat de fabrikant bezig is met het pushen van van build 10240 van Windows 10 naar gebruikers die in de 'slow ring' en in de 'fast ring' van zijn Insiders-programma zitten. In de build is het karakteristieke watermerk van de desktop verdwenen, wat erop duidt dat het gaat om een versie die klaar is om te worden uitgebracht.

Opvallend is dat Microsoft na de release van Windows 10, op 29 juli, zijn besturingssysteem ook voor het eerst verkoopt op usb-sticks. Die zijn bij Amazon al voor te bestellen, hoewel het erop lijkt dat ze pas eind augustus kunnen worden geleverd. Voor de stick met Windows 10 Home moet 119 dollar worden betaald, voor die met de Pro-versie 199,99 euro.


Gepost op 18 juli 2015 om 13:43.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)