Welkom gast! Registreren
Google gaat onder nieuw moederbedrijf vallen en krijgt nieuwe ceo
#1
Google heeft een aantal grote veranderingen in de bedrijfsvoering aangekondigd. Zo wordt de internetgigant onderdeel van een moederbedrijf met de naam Alphabet. De huidige ceo van Google, Larry Page, wordt de baas van Alphabet, terwijl Sundar Pichai ceo wordt bij Google.
Het nieuws werd aangekondigd in een brief aan investeerders en is door Google online gezet. De bedoeling is dat Google, gezamenlijk met een aantal eerder gevormde spin-offs, onderdeel gaan worden van een nieuw te vormen moederbedrijf. Dat moederbedrijf heeft de naam Alphabet en zal worden geleid door de oprichters van Google: Larry Page als ceo en Sergey Brin als president. Zij gaan zich niet op inhoudelijke productzaken van de dochterbedrijven richten, maar zullen proberen elk onderdeel dat onder Alphabet valt soepel te laten functioneren.

Binnen Alphabet zal Google vanzelfsprekend het grootste bedrijf worden. Zodra het opzetten van de nieuwe structuur is afgerond wordt Sundar Pichai de ceo van het nieuwe Google. Hij is al enige tijd topman binnen het bedrijf en nam eerder al een aantal taken over van Page, waardoor de promotie niet als een verrassing komt.

Pichai zal leiding geven aan een bedrijf dat, in de woorden van Page, is afgeslankt. Zo zullen de bedrijfsonderdelen die niet tot de kernproducten behoren worden omgezet in een apart bedrijf dat onder het moederbedrijf Alphabet zal vallen. Producten die onder Google blijven vallen zijn dus bijvoorbeeld Search, Maps en YouTube. Voorbeelden van onderdelen die een apart bedrijf worden zijn de medische technologie van Life Sciences en Calico. Ook Google X, bekend van onder andere de Glass-bril, krijgt een eigen bedrijf. Verder heeft Alphabet nog de investeringsbedrijven Ventures en Capital onder zijn hoede. Waarschijnlijk zal de recent opgerichte autofabrikant Google Auto ook een apart bedrijf worden binnen Alphabet.

Met de nieuwe bedrijfsstructuur moeten de verschillende activiteiten die Google eerst binnen eigen gelederen had beter geleid kunnen worden. Door een nieuw moederbedrijf op te zetten met verschillende dochterbedrijven, kunnen de individuele onderdelen zich beter op hun eigen taken richten, aldus Page. Ook willen de Google-oprichters zich binnen de nieuwe structuur op nieuwe producten en diensten gaan richten. Er werd niet bij verteld of er op korte termijn nieuwe dochterbedrijven bij komen.

[Afbeelding: 2000647653.png]


Gepost op 11 augustus 2015 om 19:37.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)