Welkom gast! Registreren
GemistDownloader 2.9.0.5  - VRT: Oude uitzending, alleen audio
#1
Ik kom tot de vaststelling dat één van de weerberichten (nl. deze uit de jaren 80) niet kan gedownload worden. Of beter gezegd wel kan gedownload worden, maar dan krijg je enkel audio.

Wat is hier de oorzaak van, en kan dit snel worden verholpen?
https://www.vrt.be/vrtnu/a-z/het-weer/19...d20180308/
Antwoord
#2
Het kan best zijn dat de video wel wordt gedownload maar aangezien het een hele oude codec is die gebruikt is voor de video kan jou videoplayer misschien enkel de audio kant kan afspelen en niet de video.

Heb je al geprobeerd de video af te spelen met VLC of PotPlayer?

Vergat even dat Gemistdownloader het normaal gezien om kan zetten maar als deze de codec niet kan lezen ook de video niet om kan zetten. Dan zou je moeten downloaden zonder het te converten met GemistDownloader en daarna proberen het af te spelen met VLC of PotPLayer.
Met vriendelijke groet, penthe
Antwoord
#3
De logs wijzen erop dat de videocodec niet ondersteund wordt door FFmpeg, waarschijnlijk omdat het een oude video betreft. Helaas is hier weinig aan te doen.
Antwoord
#4
Hoe komt het dan dat het enkel bij dit fragment is?
Er staan tientallen oude programma's op VRTNU.
Antwoord
#5
(02 April 2018, 12:22)roelsmaarten schreef: Hoe komt het dan dat het enkel bij dit fragment is?
Er staan tientallen oude programma's op VRTNU.

Misschien staan er meerdere met de zelfde oude codec maar heb jij die nog niet gedownload, ik heb geen account bij de VRT dus kan de video niet downloaden. Zou jij hem zonder te converten kunnen downloaden met GemistDownloader van de VRT en hem dan uploaden naar https://wetransfer.com/ en hier het download linkje plaatsen? Dan kan ik even kijken of ik de bewuste video om kan zetten naar mp4 voor jou.
Met vriendelijke groet, penthe
Antwoord
#6
Hier is de link.
https://wetransfer.com/downloads/882273d...756/bc8e2b

Is er een mogelijkheid tot het verkrijgen van die codec?
Antwoord
#7
De video die je me stuurt is al zonder het video gedeelte omgezet naar mp4, ik heb dus enkel de audio. Zo te zien kan GemistDownloader niet raw downloaden(Net gekeken in de instellingen) en kun je het video gedeelte ook niet mee downloaden. Ik heb geprobeerd een VRT account aan te maken maar dan krijg ik te zien dat ik daarvoor in Belgie woonachtig moet zijn.

Ik kan je zo dan ook niet verder helpen helaas.
Met vriendelijke groet, penthe
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)