Welkom gast! Registreren
Apple telt meer kwetsbaarheden dan Microsoft
#1
Apple heeft de twijfelachtige eer om zich wereldleider in het aantal kwetsbaarheden in zijn software te mogen noemen. Uit onderzoek van veiligheidsbedrijf Secunia blijkt dat Apple in de eerste helft van dit jaar meer zwakheden in haar programma’s telde dan elke andere fabrikant.
Het is niet de eerste keer dat Apple op nummer 1 staat in het rapport. Dat gebeurde in 2005 ook al. In 2006 wist het bedrijf korte tijd de derde plek onder Microsoft in te nemen. De eerste plaats was de afgelopen jaren voor Oracle (Java), dat nu naar plek twee opschuift. Microsoft staat al jaren op nummer drie, gevolgd door HP, Adobe Systems, IBM, VMware, Cisco, Google en Mozilla. Deze top 10 fabrikanten is volgens het rapport samen goed voor zo’n 38 procent van alle kwetsbaarheden.

Overigens wil de nummer 1 positie van Apple niet zeggen dat de software van het bedrijf het meest onveilig is. Secunia telt namelijk alleen het aantal zwakheden en kijkt niet naar de ernst ervan. De meeste kwetsbaarheden van Apple doen zich overigens niet voor in het Mac OS X besturingssysteem maar in software zoals iTunes en QuickTime.

Secunia verwacht op basis van de cijfers over het eerste halfjaar dat het aantal kwetsbaarheden dat een standaard pc van een eindgebruiker treft, dit jaar bijna zal verdubbelen tot 760. In de periode 2007—2009 verdubbelde het aantal ook al nagenoeg van 220 naar 420.

Volgens het veiligheidsbedrijf loopt een Windows eindgebruiker overigens meer risico met programma’s van derden op de pc dan met programma’s van Microsoft. Een eindgebruiker met 50 geïnstalleerde programma’s heeft volgens de onderzoekers 3,5 keer meer zwakheden in de 24 geïnstalleerde programma’s van derden dan in de 26 Microsoft programma’s. Secunia verwacht dat deze ratio in 2010 stijgt naar 4.4.


Gepost op 22 juli 2010 om 19:42.
Lees het complete artikel via deze link.
Antwoord


Ga naar locatie:


Gebruikers die dit topic lezen: 1 gast(en)